Asistenca

Novice

RCM d.o.o. v reviji Discover Slovenija

Zakaj poslovati s Slovenijo? Prednosti carinjenja avstrijskih podjetij v Sloveniji.

RCM d.o.o. v reviji Discover Slovenija

V reviji na strani 21., 22. in 85 lahko berete tudi o tem zakaj poslovati s Slovenijo in prednosti carinjenja avstrijskih podjetij v Sloveniji. 

 

Od ustanovitve leta 1992 z avstrijskimi podjetji sodeluje tudi RCM d.o.o., slovensko družinsko podjetje specializirano za posredovanje carinske dokumentacije, ki je tako močno vpeto v poslovanje s tujino.  Najprej so avstrijska podjetja sodelovala s poslovnimi enotami RCM d.o.o. na mejnih prehodih za mednarodni promet Holmec in Vič. Po vstopu Slovenije v Evropsko unijo sodelujejo tudi s preostalimi poslovnimi enotami, ki jih ima RCM d.o.o. na meji s Hrvaško, v Novem mestu in Luki Koper.


“Podjetje RCM, d.o.o. je na avstrijskem trgu osredotočeno predvsem na avstrijske uvoznike iz tretjih držav. Prav slehernim želimo približati prednosti evropske zakonodaje, ki evropskim uvoznikom iz tretjih držav omogoča odložitev plačila DDV pri carinjenju v Sloveniji,” nam je pojasnila izvršna direktorica Sandra Erker Haidar.


Carinsko posredovanje po carinskem postopku 42 je po njenih besedah namenjeno avstrijskim uvoznikom, ki uvažajo iz držav Zahodnega Balkana in drugih držav, ki niso članice EU. Uporaba tega postopka jim zagotavlja več prednosti. To so: oprostitev plačila 20-odstotnega DDV (ob vstopu v EU tako poravnajo samo morebitne carinske dajatve), vpliv na denarni tok uvoznika (uvoznik ob uvozu potrebuje likvidna sredstva zgolj za poravnanje morebitnih carinskih dajatev, ne pa tudi za plačilo DDV), možnost izvedbe carinskega postopka na podlagi carinskih poenostavitev, carinjenje 24 ur na dan in 7 dni v tednu in s tem časovni prihranek na transportni poti.


Avstrijski uvozniki lahko opravijo carinjenje na štirih poslovnih enotah podjetja RCM, d.o.o. To so:  RCM d.o.o., PE Obrežje (mejni prehod Bregana - Obrežje, cestne pošiljke), RCM d.o.o., PE Gruškovje (mejni prehod Macelj - Gruškovje, cestne pošiljke), RCM d.o.o., PE Koper (Luka Koper, pomorske, cestne in železniške pošiljke) in  RCM d.o.o., PE Brnik (avionski transport, AIRcargo).

 

“Avstrijski poslovni partnerji se za carinjenje v Sloveniji odločajo tako zaradi finančnih kot časovnih prihrankov. Tako v podjetju RCM, d.o.o. v zadnjih petih letih pri carinjenju po carinskem postopku 42 za avstrijski trg po številu deklaracij beležimo kar 85-odstotno rast,” nam je povedala Sandra Erker Haidar.


Zakaj RCM?


CARINSKO POSREDOVANJE NON-STOP

Carinjenje 24/7, 365 dni v letu za vse carinske postopke

Z ekipo 50. strokovnjakov z 26. letnimi praktičnimi izkušnjami s področja logistike in carinskega poslovanja vam nudimo sledeče storitve: 
RCM d.o.o. je ponosen dobitnik prenovljenega standarda ISO 9001:2015, Sistema vodenja kakovosti. Z ISO 9001:2015 se je v mednarodnem poslovnem okolju uveljavil standard, ki je tudi v logistični panogi postal osnoven dokaz sposobnosti organizacije za izpolnjevanje pričakovanih zahtev poslovnih partnerjev. Kot del certifikacijskega procesa ISO 9001: 2015, je podjetje RCM, d.o.o. podvrženo strogemu nadzoru vseh procesov znotraj podjetja. 
Certifikat pooblaščen gospodarski subject AEO C. Program AEO Evropske unije je del svetovne pobude, da se zagotovi varnost celotne dobavne verige.

Potrdilo podjetju omogoča ugodnejši položaj pri uporabi poenostavljenih carinskih postopkov, predstavlja nižjo stopnjo tveganja v sistemu analize tveganja. Potrdilo podjetju omogoča, da je prepoznano kot varen in zanesljiv partner v mednarodni trgovini ter bo zaradi tega imelo manj pregledov v postopkih carinjenja.
S strani FURS smo pridobili dovoljenja za poenostavljene postopke pri izvajanju carinskih formalnosti v carinskih postopkih, kar pomeni hitrejšo izvedbo carinskih postopkov.
Po aktualnih finančnih in gospodarskih dosežkih nas bonitetna hiša Bisnode uvrša med prejemnike Zlate bonitetne odličnosti AAA, ki jo v Sloveniji dosega zgolj 2.648 registriranih podjetij.
Imetniki certifikata Excellent SME dosegajo v primerjavi z ostalimi poslovnimi subjekti v Sloveniji izjemne rezultate, imajo 9 % višje prihodke na zaposlenega od povprečja te velikosti podjetij, ustvarijo še enkrat višji dobiček na zaposlenega in imajo za 1/6 višjo dodano vrednost na zaposlenega.
Član Mednarodnega združenja špediterjev FIATA

FIATA nastopa kot predstavnik špediterske industrije pri vladnih organizacijah in organih, ter drugih mednarodnih organizacijah (ICC, IATA, IMO, UIC, IRU WTO, WCO). Aktivno sodeluje tudi z BIMCO, FONASBA, ISO.

Download

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr