Asistenca

Novice

Carinjenje 24/7, 365 dni v letu za vse carinske postopke

Zakaj RCM?

Carinjenje 24/7, 365 dni v letu za vse carinske postopke

Z ekipo 50. strokovnjakov z 26. letnimi praktičnimi izkušnjami s področja logistike in carinskega poslovanja vam nudimo sledeče storitve:

Vse vrste carinskega zastopanja. Na področju carinskega posredovanja imamo pridobljena dovoljenja za poenostavljene postopke s katerimi nam je omogočeno carinjenje 24/7 vse dni v letu (Uvoz, Izvoz, T1, T2, T2L).

  • Poslovne enote RCM d.o.o., Slovenija: PE Gruškovje/Macelj, PE Obrežje/Bregana, PE Novo mesto, PE Koper/Luka Koper.
  • Poslovne enote RCM Špedicija d.o.o., Hrvaška: PE Zagreb - Jankomir in PE Tovarnik.

Organizacija mednarodnega in notranjega transporta (nudimo vam celostno podporo pri organizaciji železniškega, cestnega, pomorskega in letalskega prometa).

Skladiščenje (v sodelovanju z Luko Koper vam pri uvozu, izvozu in  tranzitu nudimo skladiščenje na odprtih in zaprtih površinah znotraj ekonomske cone).

Administrativne storitve (carinsko in davčno zastopanje, inšpekcijske kontrole, svetovanje uvrščanja blaga pri kombinirani nomenklaturi carinske tarife,  predložitev RP-O in DDV-O v EU sistemu INTRASTAT.
Zakaj RCM?


  1. RCM d.o.o. je ponosen dobitnik prenovljenega standarda ISO 9001:2015, Sistema vodenja kakovosti. Z ISO 9001:2015 se je v mednarodnem poslovnem okolju uveljavil standard, ki je tudi v logistični panogi postal osnoven dokaz sposobnosti organizacije za izpolnjevanje pričakovanih zahtev poslovnih partnerjev. Kot del certifikacijskega procesa ISO 9001: 2015, je podjetje RCM, d.o.o. podvrženo strogemu nadzoru vseh procesov znotraj podjetja. 
  2. Certifikat pooblaščen gospodarski subject AEO C. Program AEO Evropske unije je del svetovne pobude, da se zagotovi varnost celotne dobavne verige. Potrdilo podjetju omogoča ugodnejši položaj pri uporabi poenostavljenih carinskih postopkov, predstavlja nižjo stopnjo tveganja v sistemu analize tveganja. Potrdilo podjetju omogoča, da je prepoznano kot varen in zanesljiv partner v mednarodni trgovini ter bo zaradi tega imelo manj pregledov v postopkih carinjenja.
  3. S strani FURS smo pridobili dovoljenja za poenostavljene postopke pri izvajanju carinskih formalnosti v carinskih postopkih, kar pomeni hitrejšo izvedbo carinskih postopkov.
  4. Po aktualnih finančnih in gospodarskih dosežkih nas bonitetna hiša Bisnode uvrša med prejemnike Zlate bonitetne odličnosti AAA, ki jo v Sloveniji dosega zgolj 2.648 registriranih podjetij.
  5. Imetniki certifikata Excellent SME dosegajo v primerjavi z ostalimi poslovnimi subjekti v Sloveniji izjemne rezultate, imajo 9 % višje prihodke na zaposlenega od povprečja te velikosti podjetij, ustvarijo še enkrat višji dobiček na zaposlenega in imajo za 1/6 višjo dodano vrednost na zaposlenega.
  6. Član Mednarodnega združenja špediterjev FIATA. 

    FIATA nastopa kot predstavnik špediterske industrije pri vladnih organizacijah in organih, ter drugih mednarodnih organizacijah (ICC, IATA, IMO, UIC, IRU WTO, WCO). Aktivno sodeluje tudi z BIMCO, FONASBA, ISO.

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr