Asistenca

Novice

6. oktober 2021

Ladje, ki iz dneva v dan tvorijo naše gospodarstvo

Ladje, ki iz dneva v dan tvorijo naše gospodarstvo

Nekaj zanimivih dejstev o kontejnerskih tovornih ladjah

Kontejnerska ladijska plovila so veliko več kot preprosto sredstvo za prevoz tovora: so eden najpomembnejših motorjev našega gospodarstva. Dobesedno in posredno so te ladje korenito preoblikovale dobavne verige ter posledično domače in mednarodno gospodarstvo po vsem svetu.

Ali ste vedeli, da kar 90% svetovnega trgovinskega blaga, ki trenutno prevaža po morju? V svetovnih komercialnih flotah je okoli 53.000 ladij, od tega 5000 kontejnerskih. Brez teh ladij številne države ne bi mogle sodelovati v svetovni trgovini. Potrošniki bi morali prevzeti tudi povečane stroške, zaradi česar bi bil svet revnejši za marsi katero dobrino.

 

Neverjetno rast kontejnerskih ladij vodi eno preprosto izhodišče. Z zmanjšanjem stroškov pomorskega tovora se lahko blago ekonomsko proizvede kjer koli po svetu. Čeprav cene voznin v pomorskem prometu v zadnjem obdobju segajo v nebo, je pričakovati v letu ali dveh normalizacijo na podočju pomorskega prometa.

 

Po poročanju svetovnih medijev sta edina ovira za gradnji večjih, megalomanskih ladij velikost Panamskega in Sueškega kanala. Če to ne bi bila težava, kdo ve, kakšno velikost ladij bi danes videli. A za zdaj se zdi, da smo dosegli svoje meje. 

Za več informacij v zvezi z pomorskim transportom vam je na voljo Ekipo RCM Koper na koper@rcm.si

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU