Asistenca

Novice

Komisija še zadnjič poziva vsa podjetja EU, naj se pripravijo na izstop Združenega kraljestva 31. oktobra 2019

Pripravljenost na BREXIT brez dogovora

Komisija še zadnjič poziva vsa podjetja EU, naj se pripravijo na izstop Združenega kraljestva 31. oktobra 2019

Spoštovani poslovni partnerji,

obveščam vas, da je Evropska komisija objavilo komunikacijo o pripravljenost na BREXIT brez dogovora. V primeru scenarija brez dogovora bo Združeno kraljestvo brez kakršne koli prehodne ureditve postalo tretja država, takrat bo zanj prenehalo veljati tudi celotno primarno in sekundarno pravo EU. V tem primeru ne bo prehodnega obdobja, kot je določeno v sporazumu o izstopu. To bo za uvozno in izvozno  podjetja gotovo povzročilo znatne motnje, imelo pa bi tudi resne negativne gospodarske posledice, ki bi bile v Združenem kraljestvu sorazmerno veliko večje kot v državah članicah EU-27.

Evropska komisija tokrat še zadnjič poziva vse deležnike, torej tudi uvozno in izvozno usmerjena podjetja, naj se pripravijo na izstop Združenega kraljestva iz EU.

 

Tokratni novici je priložen kontrolni seznam za pomoč podjetjem, ki trgujejo z ZK.

Evropska Komisija predlaga Evropskemu parlamentu in Svetu naj sprejmeta ciljno usmerjene tehnične prilagoditve glede trajanja ukrepov. Komisija je predlagala tudi, da sta Solidarnostni sklad Evropske unije in Evropski sklad za prilagoditev globalizaciji na voljo za podporo podjetjem, ki jih bo scenarij brez dogovora najbolj prizadel. 

 

Za več informacij in vprašanja o tem, kako se pripraviti na scenarij brez dogovora, se lahko obrnete na službo Europe Direct, in sicer prek brezplačne telefonske številke 00 800 6 7 8 9 10 11 kjer koli v EU v katerem koli uradnem jeziku EU. 

 

RCM Team

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr