Asistenca

Novice

Carinski postopki v EU – uvozni postopki 1 julij 2021

Carinski postopki v EU – uvozni postopki

MALA ŠOLA ŠPEDICIJE (3. Sklop)

V prvem prispevku “Male šole špedicije” smo vam predstavili osnovne pojme carinskega poslovanja, v drugem prispevku pa carinski sistem Evropske unije. Osnove smo spoznali in sedaj je čas, da se lotimo posla. Skozi praktične primere vam želimo približati možnosti na področju uvoznih carinkih postopkov.

Osnovni pojmi na področju uvoznega in izvoznega poslovanja 9 junij 2021

Osnovni pojmi na področju uvoznega in izvoznega poslovanja

MALA ŠOLA ŠPEDICIJE (1. sklop)

Tokrat smo za vas pripravili prvi sklop v okviru “Male šole špedicije”. Prispevek je namenjen razlagi osnovnih pojmov na poročju uvoznega in izvoznega poslovanja. Sledi mu drugi sklop na temo carinskega sistema Evropske unije, in nato zadnji in najzanimivejši sklop v seriji prispevkov “Male šole špedicije”, ki bo govoril o vaših možnosti na področju carinskih postopkov in konkretnih primerih z izračuni carinskih in davčnih dajatev glede na posamezne carinske postopke.

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino 4 maj 2021

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino

Za zajezitev širjenje pandemije COVID-19, so države po vsem svetu sprejele vrsto omejevalnih ukrepov, ki so negativno vplivali na mednarodno blagovno menjavo. Glede na analizo podatkov preteklega leta zaznavamo spremembe na področju mednarodne blagovne menjave predvsem na področju proizvodov povezanih s COVID-19.

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU