Asistenca

Novice

Zvišanje transportnih stroškov zaradi zaprtja Šanghaja 13. april 2022

Zvišanje transportnih stroškov zaradi zaprtja Šanghaja

Delno zaprtje Šanghaja zaradi pandemije covida-19 bo resno prizadelo prevozniške storitve, posledično pa bo dodatno zvišalo stroške transporta, opozarjajo predstavniki danskega ladjarja Moller-Maersk. Kot dodajajo, bodo s tega naslova še bolj prizadete svetovne dobavne verige.

Boste sodelovali na najprestižnejšem vinskem tekmovanju Decanter World Wine Awards DWWA 2022? 25. januar 2022

Boste sodelovali na najprestižnejšem vinskem tekmovanju Decanter World Wine Awards DWWA 2022?

S ponosom Vam sporočamo, da smo RCM d.o.o. Slovenija in RCM d.o.o. Hrvaška tudi letos s strani mednarodnega logističnega podjetja Hellmann Beverage Logistics, izbrani logistični partner za dostavo vzorcev vin, na največje in najvplivnejše mednarodno ocenjevanje vin Decanter World Wine Awards DWWA 2022.

Carinski postopki v EU – uvozni postopki 1. julij 2021

Carinski postopki v EU – uvozni postopki

MALA ŠOLA ŠPEDICIJE (3. Sklop)

V prvem prispevku “Male šole špedicije” smo vam predstavili osnovne pojme carinskega poslovanja, v drugem prispevku pa carinski sistem Evropske unije. Osnove smo spoznali in sedaj je čas, da se lotimo posla. Skozi praktične primere vam želimo približati možnosti na področju uvoznih carinkih postopkov.

Osnovni pojmi na področju uvoznega in izvoznega poslovanja 9. junij 2021

Osnovni pojmi na področju uvoznega in izvoznega poslovanja

MALA ŠOLA ŠPEDICIJE (1. sklop)

Tokrat smo za vas pripravili prvi sklop v okviru “Male šole špedicije”. Prispevek je namenjen razlagi osnovnih pojmov na poročju uvoznega in izvoznega poslovanja. Sledi mu drugi sklop na temo carinskega sistema Evropske unije, in nato zadnji in najzanimivejši sklop v seriji prispevkov “Male šole špedicije”, ki bo govoril o vaših možnosti na področju carinskih postopkov in konkretnih primerih z izračuni carinskih in davčnih dajatev glede na posamezne carinske postopke.

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino 4. maj 2021

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino

Za zajezitev širjenje pandemije COVID-19, so države po vsem svetu sprejele vrsto omejevalnih ukrepov, ki so negativno vplivali na mednarodno blagovno menjavo. Glede na analizo podatkov preteklega leta zaznavamo spremembe na področju mednarodne blagovne menjave predvsem na področju proizvodov povezanih s COVID-19.

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Sodobni carinsko skladiščni center v OIC Hrpelje v Kozini na površini z več kot 15.000 m².