Asistenca

Novice

Osnovni pojmi na področju uvoznega in izvoznega poslovanja 9 junij 2021

Osnovni pojmi na področju uvoznega in izvoznega poslovanja

MALA ŠOLA ŠPEDICIJE (1. sklop)

Tokrat smo za vas pripravili prvi sklop v okviru “Male šole špedicije”. Prispevek je namenjen razlagi osnovnih pojmov na poročju uvoznega in izvoznega poslovanja. Sledi mu drugi sklop na temo carinskega sistema Evropske unije, in nato zadnji in najzanimivejši sklop v seriji prispevkov “Male šole špedicije”, ki bo govoril o vaših možnosti na področju carinskih postopkov in konkretnih primerih z izračuni carinskih in davčnih dajatev glede na posamezne carinske postopke.

Kako dobro poznate vaše možnosti na področju uvoznega poslovanja? 2 junij 2021

Kako dobro poznate vaše možnosti na področju uvoznega poslovanja?

Možnosti carinjenja v Sloveniji, uvozni carinski postopek 40 vs. 42

V podjetju RCM d.o.o. imamo dolgoletne izkušnje na področju carinjenja blaga iz drugih držav članic EU. Storitve carinskega posredovanja opravljamo za poslovne partnerje iz Avstrije, Nemčije, Italije, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in iz drugih držav članic EU. Uvozni carinski postopek je prav tako namenjen slovenskim uvoznikom, v kolikor je v trenutku uvoznega carinjenja znano, da je blago po zaključenem carinskem postopku namenjeno končnemu koristniku v drugi državi članici EU.

Nov avtomatiziran uvozni sistem - SIAIS 2 1 junij 2021

Nov avtomatiziran uvozni sistem - SIAIS 2

Rok za pričetek uporabe preložen na 01.10.2021

Z uredbo (EU) št. 952/2013 o Carinskem zakoniku unije se je začela uvajati popolna elektronska izmenjava podatkov. Skladno s tem je nastala potreba po prenovi oziroma uskladitvi obstoječega slovenskega avtomatiziranega uvoznega sistema – SIAIS – 2 s poslovnimi zahtevami glede postopkov in podatkov.

Dela na projektu carinsko skladiščnega centra Kozina 26 maj 2021

Dela na projektu carinsko skladiščnega centra Kozina

Z veseljem in ponosom vam sporočamo, da dela na projektu izgradnje našega modernega carinsko skladiščnega centra v obrtno-industrijski coni Hrpelje - Kozina potekajo po planu. 


V RCM na poti z obetavnim mladim motokrosistom 20 maj 2021

V RCM na poti z obetavnim mladim motokrosistom

V RCM stremimo k družbeno odgovornemu delovanju. Tako smo pod svoje okrilje vzeli obetavnega mladega športnika, tokrat motokrosita Tea Šukljana. V RCM je podpora lokalnemu okolju v katerem delujemo vrednota, ki ji sledimo na poti našega delovanja. Sodelujemo in podpiramo različne klube, društva in sponzoriramo posameznike, ki dosegajo odmevne rezultate tako na domači kot svetovni ravni.

Skladišče vs. Carinsko skladišče 20 maj 2021

Skladišče vs. Carinsko skladišče

Prednosti carinskega skladišča v primerjavi z necarinskim skladiščem

Tokrat smo za vas pripravili prispevek o skladiščenju blaga v klasičnem necarinskem skladišču v primerjavi s carinskim skladiščem. V kolikor se neposredno ne gibate v špediterskih vodah, morda ne poznate razlike med tovrstnima storitvama. Informacije, ki smo jih pripravili bodo v pomoč uvoznikom in izvoznikom, za lažje krmarjenje s svojim blagom po mednarodnih vodah.

Kako se bo po korona krizi spremenila logistika? 13 maj 2021

Kako se bo po korona krizi spremenila logistika?

Kriza ali priložnost za trajnostno preobrazbo? Številni veliki pozitivni premiki znotraj našega podjetja so luč sveta ugledali prav v kriznih časih oz. časih po krizi, torej v obdobjih, ko razrahljani temelji na trgu omogočajo prostor za vzklitje novih priložnosti. Ne malokrat se ravnanja znotraj našega podjetja lahko poistovetijo z mislijo Winstona Churchilla, ki je menil, da »nikoli ne smemo pustiti, da gre dobra kriza v nič«.

S podpisom pogodbe vse bližje drugemu tiru 12 maj 2021

S podpisom pogodbe vse bližje drugemu tiru

Z mesecem majem smo vse bližje realizaciji projekta drugi tir. Dne, 05.05.2021 je na gradbišču v Dekanih simbolično potekal podpis pogodbe za pričetek gradbenih del. Družba 2TDK je namreč včeraj podpisala pogodbo za izvedbo glavnih del na projektu drugi tir, in sicer še za odsek med Divačo in Črnim Kalom.

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino 4 maj 2021

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino

Za zajezitev širjenje pandemije COVID-19, so države po vsem svetu sprejele vrsto omejevalnih ukrepov, ki so negativno vplivali na mednarodno blagovno menjavo. Glede na analizo podatkov preteklega leta zaznavamo spremembe na področju mednarodne blagovne menjave predvsem na področju proizvodov povezanih s COVID-19.

Nova pravila o DDV na področju spletnega nakupovanja in B2C prodaje 22 april 2021

Nova pravila o DDV na področju spletnega nakupovanja in B2C prodaje

Za vas smo že pisali o tem kaj vam poletni meseci prinašajo na področju davčne zakonodaje Evropske unije. Tokrat podrobneje predstavljamo novosti na področju DDV, spletnega nakupovanja in B2C prodaje.

Spremembe pravil o DDV v EU 14 april 2021

Spremembe pravil o DDV v EU

V teh dneh za vas pišemo kaj vam poletni meseci prinašajo na področju davčne zakonodaje Evropske unije. Evropska unija sporoča, da obetajo spremembe na področju davčne zakonodaje. Pravila o DDV se s 01.07.2021 spreminjajo.

Pestro na področju davkov v letu 2021 8 april 2021

Pestro na področju davkov v letu 2021

V teh dneh za vas pišemo kaj vam na področju davčne zakonodaje Evropske unije prinaša poslovno leto 2021. Le namig, čaka nas pestro davčno leto 2021 in 2022.

1234Zadnja

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU