Asistenca

Novice

Splošna omejitev tovornega prometa z vozili nad 7,5 t – ponedeljek, 14. 8. 2023 in izvajanje javnega potniškega prometa 10. avgust 2023

Splošna omejitev tovornega prometa z vozili nad 7,5 t – ponedeljek, 14. 8. 2023 in izvajanje javnega potniškega prometa

Kot ste seznanjeni, je Vlada RS včeraj sprejela novelo Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Med drugim je bila sprejeta odločitev, da bo 14. avgust (ponedeljek) dela prost dan. Kot smo še včeraj prejeli neuradno informacijo, naj bi bil kljub dela prostemu dnevu sproščen promet za tovorna vozila. Danes se je izkazalo drugače, saj Odredba o omejitvi prometa na cestah v RS ni bila spremenjena tako, kot nam je bilo zagotovljeno. S strani obeh prevozniških združenj (OZS, GZS) se še vedno trudimo, da bodo na tej strani spremembe. Odločitev moramo počakati do jutri, ko bo naslednja seja Vlade. Prav tako še vedno ni jasno, po kakšnem voznem redu se bo v ponedeljek odvijal javni potniški promet. O podrobnostih vas bomo obvestili takoj, ko prejmemo nove informacije.

Obvestilo 8. avgust 2023

Obvestilo

Vse naše poslovne partnerje obveščamo, da kljub izrednim razmeram zaradi poplav v večjem delu Slovenije, naše poslovalnice obratujejo nemoteno.

Lep pozdrav, kolektiv RCM d.o.o.


Ponosni, da smo del raziskave Trajnostnega in trdoživega voditeljstvo Slovenija 2023 13. julij 2023

Ponosni, da smo del raziskave Trajnostnega in trdoživega voditeljstvo Slovenija 2023

V podjetju RCM, d.o.o. smo bili odprti za novo priložnost, ki nam je bila ponujena s strani Quintaum, Združenja Manager, Ekonomske fakultete in Instituta Jožefa Stefana. Odzvali smo se vabilu za hiter laboratorij za trajnostno voditeljstvo: krvna slika organizacije in njenih tveganj skozi 180 indikatorjev.

 Kljub temu, da management in voditeljstvo še nikoli nista bila tako zahtevna kot v današnjih razmerah, smo si v podjetju RCM, d.o.o. upali nastaviti ogledalo in prisluhniti diagnostiki merjenja zdravja našega podjetja. 

Ocena trajnosti in trdoživosti Zdrava organizacija prihodnosti odraža dolgoročno organizacijsko zdravje in pripravljenost organizacije ter zaposlenih na prihodnost. Vhodni podatki za oceno izhajajo iz odgovorov zaposlenih na diagnostični vprašalnik, odgovorov vodstva na pred-diagnostični vprašalnik in iz tako imenovanega glasu zaposlenih.

 


Uvedba prenovljenega slovenskega izvoznega sistema (SIAES2) - 24.05.2023 24. maj 2023

Uvedba prenovljenega slovenskega izvoznega sistema (SIAES2) - 24.05.2023

Vse izvoznike obveščamo, da je dne, 24.05.2023 pričel veljati prenovljen slovenski izvozni sistem (SIAES2). 

Na tem mestu vas zaradi motenj v delovanju carinskega sistema naprošamo za razumevanje!


Za več informacij se lahko obrnete na +386 2 79 53 144 ali na izvoz@rcm.si

 

Ekipa RCM

 

Trinet - Uvedba prenovljenega slovenskega izvoznega sistema (SIAES2) - 24.05.2023


Ali iščete zanesljivo in ugodno storitev ladijskega prevoza iz Kitajske v Evropo? 24. april 2023

Ali iščete zanesljivo in ugodno storitev ladijskega prevoza iz Kitajske v Evropo?

V podjetju RCM d.o.o. smo specializirani za hitro in učinkovito organizacijo ladijskega transporta (LCL, FCL) ter nudimo konkurenčne cene na trgu logističnih storitev. Z zagotavljanjem celovitih logističnih storitev vam prav tako nudimo možnost carinskega skladiščenja blaga v našem carinskem skladišču RCM – Hrpelje – Kozina.

Kaj morate vedeti pri izvozu blaga v države Zahodnega Balkana? 18. april 2023

Kaj morate vedeti pri izvozu blaga v države Zahodnega Balkana?

Za vse novopečene izvoznike v države Zahodnega Balkana in njihove prevoznike smo tokrat pripravili prispevek na področju izvoznih formalnosti. Pod države Zahodnega Balkana spadajo Albanija, Bosna in Hercegovina, Republika Severna Makedonija, Kosovo, Črna gora, Srbija. Države prosilke za pristop k članstvu Evropske unije so še vedno podvržene strožjim carinskim predpisom in postopkom.


Kaj morate vedeti pri uvozu blaga iz držav Zahodnega Balkana? 5. april 2023

Kaj morate vedeti pri uvozu blaga iz držav Zahodnega Balkana?

Za vse novopečene uvoznike iz držav Zahodnega Balkana in njihove prevoznike smo tokrat pripravili prispevek na področju uvoznih formalnosti. Pod države Zahodnega Balkana spadajo Albanija, Bosna in Hercegovina, Republika Severna Makedonija, Kosovo, Črna gora, Srbija.

Naš prispevek v reviji Eko dežela 3. april 2023

Naš prispevek v reviji Eko dežela

Tokrat se vam predstavljamo v reviji Eko dežela.  Lani smo prestopili med srednje velika podjetja, vendar to ni vplivalo na ključno konkurenčno prednost - odzivnost in korekten odnos do strank ter poslovnih partnerjev. Prilagodili smo se razmeram na trgu in se razvil v enega najbolj inovativnih in dinamičnih logističnih ponudnikov v Sloveniji.


Voščilo ob dnevu žena 8. marec 2023

Voščilo ob dnevu žena

Drage ženske!

Zaradi vas je lepši ta svet.
Vse najlepše ob dnevu žena!


Prednosti ladijskega prevoza v kombinaciji s carinskim skladiščenjem blaga 7. marec 2023

Prednosti ladijskega prevoza v kombinaciji s carinskim skladiščenjem blaga

Tokrat smo za vas pripravili prispevek o številnih prednostih ladijskega prevoza v kombinaciji s carinskim skladiščenjem vašega tovora.  


Kaj morate vedeti pred sklenitvijo posla s kitajskimi proizvajalci/dobavitelji blaga? 21. februar 2023

Kaj morate vedeti pred sklenitvijo posla s kitajskimi proizvajalci/dobavitelji blaga?

Tokrat smo za vas pripravili koristne informacije, ki jih boste potrebovali v kolikor si želite zagotoviti brezskrben uvoz blaga iz Kitajske. Na nas se obrača ogromno podjetnikov, ki bi si želeli stopiti na pot uvoznega poslovanja s Kitajsko.


Digitalizacija v logistiki - Uvajanje elektronske oblike tovornega lista 14. februar 2023

Digitalizacija v logistiki - Uvajanje elektronske oblike tovornega lista

Pri Slovenskem logističnem združenju (SLZ) ugotavljajo, da je Slovenija naredila pomembne korake na poti digitalizacije v logistiki, vendar je do implementacije vseh prednosti, ki jih prinašajo nove tehnologije, še daleč.

1234Zadnja

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Sodobni carinsko skladiščni center v OIC Hrpelje v Kozini na površini z več kot 15.000 m².