Asistenca

Novice

Dela na projektu carinsko skladiščnega centra Kozina 26 maj 2021

Dela na projektu carinsko skladiščnega centra Kozina

Z veseljem in ponosom vam sporočamo, da dela na projektu izgradnje našega modernega carinsko skladiščnega centra v obrtno-industrijski coni Hrpelje - Kozina potekajo po planu. 


V RCM na poti z obetavnim mladim motokrosistom 20 maj 2021

V RCM na poti z obetavnim mladim motokrosistom

V RCM stremimo k družbeno odgovornemu delovanju. Tako smo pod svoje okrilje vzeli obetavnega mladega športnika, tokrat motokrosita Tea Šukljana. V RCM je podpora lokalnemu okolju v katerem delujemo vrednota, ki ji sledimo na poti našega delovanja. Sodelujemo in podpiramo različne klube, društva in sponzoriramo posameznike, ki dosegajo odmevne rezultate tako na domači kot svetovni ravni.

Skladišče vs. Carinsko skladišče 20 maj 2021

Skladišče vs. Carinsko skladišče

Prednosti carinskega skladišča v primerjavi z necarinskim skladiščem

Tokrat smo za vas pripravili prispevek o skladiščenju blaga v klasičnem necarinskem skladišču v primerjavi s carinskim skladiščem. V kolikor se neposredno ne gibate v špediterskih vodah, morda ne poznate razlike med tovrstnima storitvama. Informacije, ki smo jih pripravili bodo v pomoč uvoznikom in izvoznikom, za lažje krmarjenje s svojim blagom po mednarodnih vodah.

Kako se bo po korona krizi spremenila logistika? 13 maj 2021

Kako se bo po korona krizi spremenila logistika?

Kriza ali priložnost za trajnostno preobrazbo? Številni veliki pozitivni premiki znotraj našega podjetja so luč sveta ugledali prav v kriznih časih oz. časih po krizi, torej v obdobjih, ko razrahljani temelji na trgu omogočajo prostor za vzklitje novih priložnosti. Ne malokrat se ravnanja znotraj našega podjetja lahko poistovetijo z mislijo Winstona Churchilla, ki je menil, da »nikoli ne smemo pustiti, da gre dobra kriza v nič«.

S podpisom pogodbe vse bližje drugemu tiru 12 maj 2021

S podpisom pogodbe vse bližje drugemu tiru

Z mesecem majem smo vse bližje realizaciji projekta drugi tir. Dne, 05.05.2021 je na gradbišču v Dekanih simbolično potekal podpis pogodbe za pričetek gradbenih del. Družba 2TDK je namreč včeraj podpisala pogodbo za izvedbo glavnih del na projektu drugi tir, in sicer še za odsek med Divačo in Črnim Kalom.

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino 4 maj 2021

Vpliv COVID-19 na mednarodno trgovino

Za zajezitev širjenje pandemije COVID-19, so države po vsem svetu sprejele vrsto omejevalnih ukrepov, ki so negativno vplivali na mednarodno blagovno menjavo. Glede na analizo podatkov preteklega leta zaznavamo spremembe na področju mednarodne blagovne menjave predvsem na področju proizvodov povezanih s COVID-19.

Nova pravila o DDV na področju spletnega nakupovanja in B2C prodaje 22 april 2021

Nova pravila o DDV na področju spletnega nakupovanja in B2C prodaje

Za vas smo že pisali o tem kaj vam poletni meseci prinašajo na področju davčne zakonodaje Evropske unije. Tokrat podrobneje predstavljamo novosti na področju DDV, spletnega nakupovanja in B2C prodaje.

Spremembe pravil o DDV v EU 14 april 2021

Spremembe pravil o DDV v EU

V teh dneh za vas pišemo kaj vam poletni meseci prinašajo na področju davčne zakonodaje Evropske unije. Evropska unija sporoča, da obetajo spremembe na področju davčne zakonodaje. Pravila o DDV se s 01.07.2021 spreminjajo.

Pestro na področju davkov v letu 2021 8 april 2021

Pestro na področju davkov v letu 2021

V teh dneh za vas pišemo kaj vam na področju davčne zakonodaje Evropske unije prinaša poslovno leto 2021. Le namig, čaka nas pestro davčno leto 2021 in 2022.

Voščilo 2 april 2021

Voščilo

Kolektiv podjetja RCM d.o.o. vam želi prijetne, mirne in vesele Velikonočne praznike.

Carinsko pretočno skladišče Kozina 31 marec 2021

Carinsko pretočno skladišče Kozina

Tokrat objavljamo novico iz revije Finance, kjer so pripravili prispevek o našem podjetju in o gradnji carinskega skladišča Kozina. Veseli nas, da naše delo in projekt gradnje regalno pretočnega skladišča Kozina, ki bo le 25km oddaljen od slovenskega pristanišča Koper, dobiva končno podobo in bo kmalu pričel obratovati.

 


Za oddajo vzorcev vin za prestižni Decanter DWWA 2021 samo še nekaj dni 24 marec 2021

Za oddajo vzorcev vin za prestižni Decanter DWWA 2021 samo še nekaj dni

Zbiranje vinskih vzorcev za najprestižnejše ocenjevanje vin na svetu, za londonski Decanter World Wine Awards 2021 se z dne, 31.03.2021 za letošnje leto zaključuje.

1234Zadnja

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU