Asistenca

Novice

8. april 2021

Pestro na področju davkov v letu 2021

Pestro na področju davkov v letu 2021
V teh dneh za vas pišemo kaj vam na področju davčne zakonodaje Evropske unije prinaša poslovno leto 2021. Le namig, čaka nas pestro davčno leto 2021 in 2022.

 

Na področju davčne zakonodaje lahko trdimo, da je bilo preteklo leto razmeroma mirno. Med pomembnejše novosti na tem področju v letošnjem letu lahko omenimo prenovo obdavčitve motornih vozil.
Prav gotovo pa lahko več sprememb pričakujemo letos, in napovemo še obsežnejše spremembe davčne zakonodaje v začetku leta 2022. 

Na tem mestu naj omenimo samo nekaj ključnih sprememb na področju davkov v 2021: 

  1. nov zakon o davku na motorna vozila,
  2. zaradi BREXIT-a spremembe pri poslovanju z Združenim kraljestvom in
  3. nova pravila o DDV na področju spletnega nakupovanja. 

Z letošnjim letom je torej pričel veljati nov zakon o davku na motorna vozila (Zakon o davku na motorna vozila (ZDMV-1), ki je obdavčitev motornih vozil preoblikoval tako, da je namesto prodajne cene odločilna okoljevarstvena komponenta. V nasprotnem primeru bi 1. januarja zaradi izteka prehodnega obdobja, v katerem sta veljala dva različna preskusna postopka za merjenje izpusta ogljikovega dioksida in porabe goriva, prišli v z vidika obdavčitve vozil v neenako obravnavo.

V podjetju RCM, d.o.o. smo za vse slovenske uvoznike in izvoznike pripravili ključne informacije na enem mestu, ki zadevajo poslovanje z Veliko Britanijo po odhodu iz Evropske unije. Vse informacije glede uvoza in izvoza blaga med EU in Veliko Britanijo po Brexitu lahko spremljate na našem spletišču ali vprašanja v zvezi z uvozom in izvozom blaga pošljete na info@rcm.si

Prav tako pa Evropska unija sporoča, da se obetajo spremembe na področju davčne zakonodaje. Pravila o DDV se s 01.07.2021 spreminjajo. Spremembe na področju davka na dodano vrednost utegnejo vplivati najbolj na podjetja, ki se ukvarjajo z neposredno prodajo potrošnikom in spletno prodajo. Več predvidenih spremembah v prihodnjih novicah na www.rcm.si

 

Ekipa RCM
info@rcm.si

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU