Asistenca

Novice

Ste novinec v mednarodni trgovini?

Ste novinec v mednarodni trgovini?

Kot novinec v mednarodni trgovini, se prav gotovo soočate s številnimi novostmi, nepoznavanjem zakonodaje, uvoznih in izvoznih formalnosti, etc. Tako danes pišemo o smotrnosti sodelovanja s špediterskim podjetjem.

 

Zakaj najeti špeditersko podjetje?

Najem špediterskega podjetja lahko vašemu podjetju omogoči, da se osredotoči na tisto, kar najbolje počnete. Prepričani boste, da je vaše blago na varnem in bo prispelo pravočasno na željeno destinacijo, prav tako pa bodo opravljene vse potrebne carinske formalnosti.

Uvozne in izvozne formalnosti so obvezen del mednarodne trgovine.

Mednarodno trgovanje je v današnjem času nuja, z njim se ponujajo odlične poslovne priložnosti. Z odličnimi poslovnimi priložnosti pa prihajajo številni novosti, in nepoznana področja dela s katerimi si kot novinec v mednarodni trgovini lahko povzročite ogromno nepredvidenih zapletov.

Mednarodno trgovanje je zapleteno, prepustite ga strokovnjakom. Na tem mestu nastopi vloga špediterja. Sodelovanje s špediterskim podjetjem vam omogoča fokus na vaše podjetje, vaš posel in vaše izdelke, medtem ko bo špeditersko podjetje nadziralo logistiko in potrebne uvozne in izvozne formalnosti.

 

Kaj v resnici počne špediter?

Špediterji niso odgovorni za fizično premikanje vašega blaga - niso prevozniki. Špediterska podjetja delujejo kot posrednik med pošiljatelji in prevozniki, ki se spopadajo z vsemi frustrirajočimi in pogosto zahtevnimi administrativnimi vidiki logistike in upravljanja dobavne verige, zato vam ni treba skrbeti! Mednarodni špediterji so prav tako neverjetno koristni z nasveti in lahko pošiljateljem nudijo koristne nasvete za poslovanje z bankami, stroge predpise, zapletene zahteve glede dokumentacije in še veliko več. Špediter je sestavni del dobavne verige za velike mednarodne prejemnike ali pošiljatelje, ki razmišljajo o širitvi.

V vašem imenu bodo skrbeli za organizacijo in se dogovarjali  o prevozu vašega tovora z glavno mednarodno ladjarsko linijo, pomagali pri dokumentaciji, carini, davčnem vidiku vašega posla, fito-sanitarnih pregledih in pri organizaciji prevoza in dostave.

 

Zakaj naj najamemo špediterja?

Fizične meje niso več ovira za podjetja in podjetnike po vsem svetu. S strokovno službo špediterskih podjetij se vsak dan po svetu prevažajo milijarde  EUR tovora. Če želite ugotoviti, ali bi morali najeti špediterja, morate upoštevati potrebe svojega podjetja, preučiti svoje dolgoročne cilje in skrbno pretehtati, ali je sodelovanje s špediterjem naslednji logični korak za širitev vašega podjetja. Odločite se, kakšen način prevoza in posebne storitve boste potrebovali pri napredovanju pri špediterskem podjetju, pa tudi količino, ki jo nameravate odpremiti. Ti koraki so izjemnega pomena in bodo določili, kako naprej. Dobro špeditersko podjetje vam lahko prihrani ogromno časa in potencialnih glavobolov v zvezi s papirologijo in carinsko in davčno službo, hkrati pa zagotavlja zanesljiv prevoz vaših izdelkov po konkurenčnih cenah.

 

Pri pomembnem napredovanju vašega podjetja je vedno najbolje natančno raziskati vse možnosti, med katerimi je zagotovo tudi špediter. Špediterji poznajo vse podrobnosti pomoči pri mednarodnem prevozu blaga. So strokovnjaki za obsežno dokumentacijo, potrebno za uvoz in izvoz blaga, zagotavljajo odlične storitve za stranke in da vaše blago prispe nedotaknjeno in pravočasno. Špeditersko podjetje je fantastičen način za racionalizacijo stroškov in časa pri vaših uvoznih/izvoznih postopkih, kar na več načinov izboljša vašo bilanco.

 

Špediter je vaš poslovni partner, ki vam prihrani čas in denar.

Za več informacij vam je na voljo ekipa RCM

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU