Asistenca

Novice

17. februar 2022

EXPO2020 Dubai

EXPO2020 Dubai
Malo gospodarstvo je hrbtenica slovenskega gospodarstva, predstavlja več kot 99-odstotni delež.

 

V mesecu februarju je slovenski paviljon v Dubaju na znanem sejmu EXPO obiskala delegacija obrtno – podjetniške zbornice Slovenije, v okviru katere se je v slovenskem poslovnem središču odvil poslovni forum v organizaciji javne agencija Spirit Slovenija, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter obrtno – podjetniške zbornice Slovenije na temo visokokakovostnih izdelkov in celovitih storitev slovenskega malega gospodarstva. Predsednik obrtno – podjetniške zbornice Slovenije, Branko Meh, je poudaril, da je konkurenca slovenskih podjetij vse večja.

Mnoge preseneti podatek, da malo gospodarstvo predstavlja kar 99 % celotnega gospodarstva. To prinaša prilagodljivost in možnost hitrega odziva na spremembe. Slovenija je po številu prebivalcev majhna, a premore ogromno inovativnosti in naprednih podjetij.

V Sloveniji je prijavljenih več kot 206.000 podjetij.

Glavni izvozni trgi za slovenska podjetja so države članice EU, kot so Nemčija, Italija, Avstrija, Hrvaška, Švica, Francija in druge.

Slovenija proizvaja in izvaža večinoma motorna vozila, električno in elektronsko opremo, stroje ter medicinske in farmacevtske izdelke. V primerjavi z EU Slovenija najbolj izstopa po visokem deležu tehnološko srednje zahtevnih izdelkov. Razvoj gospodarstva neposredno vpliva tudi na razvoj sistemov logistike in transporta, kajti zahteve po kratkih odzivnih časih logistov in špediterjev so danes ključnega pomena.

V našem podjetju se tega zelo dobro zavedamo in z nenehnim razvojem poskušamo optimizirati naše poslovanje in strankam omogočiti kar se da hitro in optimalno storitev transporta in špedicije.

V preteklem letu smo naložili kar 11.565 tovornjakov oziroma 157.285 nakladalnih metrov. V naši špediterski službi smo ocarinili 60.329 pošiljk iz tretjih držav, ter zastopali kar 2279 podjetij v carinskih postopkih.

Povzeto po Expo2020Slovenia.si

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Sodobni carinsko skladiščni center v OIC Hrpelje v Kozini na površini z več kot 15.000 m².