Asistenca

Novice

13. april 2022

Zvišanje transportnih stroškov zaradi zaprtja Šanghaja

Zvišanje transportnih stroškov zaradi zaprtja Šanghaja

Delno zaprtje Šanghaja zaradi pandemije covida-19 bo resno prizadelo prevozniške storitve, posledično pa bo dodatno zvišalo stroške transporta, opozarjajo predstavniki danskega ladjarja Moller-Maersk. Kot dodajajo, bodo s tega naslova še bolj prizadete svetovne dobavne verige.

 

Kitajsko obalno mesto, pomembno svetovno vozlišče za pomorski in zračni promet, je zaradi razmaha širjenja novega koronavirusa polovično zaprto od ponedeljka. Odločili so se namreč odločili za postopno zaprtje javnega življenja. Vzhodna polovica mesta bo zaprta do petka, nato pa bo sledila zapora zahodnega dela.

 

Letališča in pristanišče za velike ladje so sicer odprti, a so na drugi strani uvedene stroge omejitve. Do 5. aprila naj bi bilo tako po oceni Maerska, ki jo povzemajo tuje tiskovne agencije, prizadetih 30 odstotkov prevozniških storitev v in iz Šanghaja. Poleg tega bodo do petka zaprta tudi skladišča v mestu, so dodali v ladjarskemu velikanu.

Posledično se bo podaljšal čas dobave, zvišali se bodo tudi stroški transporta, denimo za obvoz in avtoceste, so še navedli v Maersku.

Vir: https://www.dnevnik.si/1042986161/posel/novice/zaradi-pandemije-zaprtje-sanghaja-maersk-opozarja-na-zvisanje-transportnih-stroskov

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Sodobni carinsko skladiščni center v OIC Hrpelje v Kozini na površini z več kot 15.000 m².