Asistenca

Novice

9. februar 2023

Glavni logistični trendi 2023

Glavni logistični trendi 2023
Logistika je hrbtenica vsakega gospodarstva in ko si svet opomore od pandemije, se pojavlja potrebe po izrednih praksah, da bi se držali koraka z izzivi. Danes smo za vas pripravili prispevek o glavnih logističnih trendih, ki jih narekuje turbolentno okolje v naši branži: 

 

Robotizacije, avtonomnih vozilih in naprednih tehnologijah

Na področju skladiščenja so v ospredju predvsem robotske rešitve. V tujini so roboti pričeli prevzemati dejavnosti zbiranja, premikanja in organiziranja paketov. Vse bližje smo k uporabi avtonomnih tovornih vozil. Pomembno vlogo v logistiki prav tako igra umetna inteligenca. Umetna inteligenca se vključuje v nadzor robotskega vedenja in optimizacije z naprednimi izračuni, kot je iskanje najboljše poti ali napovedovanje morebitnih napak.

 

Digitalne transformacije in napredne rešitve v oblaku

Pandemija COVID-19 in z njo povezane omejitve po vsem svetu so tudi podjetja, ki še niso bila pripravljena na digitalno transformacijo prisilila v opustitev tradicionalnih komunikacijskih metod.

 

Boljši odnosi z dobavitelji

Do nedavnega upravljanje odnosov z dobavitelji ni bilo razširjeno, vendar se vedno več podjetij zaveda pomena gradnje dolgoročnega sodelovanja z zaupanja vrednimi ponudniki logističnih storitev. Podjetja se zavedajo, da tovrstno sodelovanje zmanjšuje tveganja v kriznih situacijah.

 

Trajnostne rešitve in zelena logistika

Vse več logističnih podjetij sprejema okolju prijazne rešitve in zelene tehnologije za doseganje ravnovesja med finančno rastjo in varstvom okolja.

 

Rešitve na področju Last-mile delivery

Spletno nakupovanje je prevzelo svet in to je logističnim podjetjem prineslo številne izzive, saj se je potrebna poceni in hitra dostava dramatično povečala. Dolgoročno stroški vzpostavitve skladišč skrajšujejo dostavni čas in zmanjšujejo stroške dostave.

V podjetju RCM, d.o.o. nenehno iščemo hitrejše in stroškovno učinkovite rešitve za zagotavljanje maksimalne ravni kakovosti logističnih storitev. Vlaganje v nove tehnologije in skladiščne kapacitete je ključnega pomena za izboljšanje storitev dobavne verige in samo operativno odličnost.

Za več informacij je za vas na voljo RCM Team na info@rcm.si

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Sodobni carinsko skladiščni center v OIC Hrpelje v Kozini na površini z več kot 15.000 m².