Asistenca

Novice

30. januar 2024

Obvestilo poslovnim partnerjem o spremembah v povezavi z Uredbo 2023/956 Evropskega parlamenta in Sveta

Obvestilo poslovnim partnerjem o spremembah v povezavi z Uredbo 2023/956 Evropskega parlamenta in Sveta

Spoštovani,

obveščamo vas o nedavnih spremembah v povezavi z Uredbo 2023/956 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 10. maja 2023, ki je uvedla mehanizem za ogljično prilagoditev na mejah (CBAM) za obravnavanje emisij toplogrednih plinov v blagu, navedenem v Prilogi I k tej Uredbi.

V skladu s to uredbo so vsi uvozniki blaga, kot so cement, železo in jeklo, aluminij, električna energija, gnojila in vodik, ki so od 1. oktobra 2023 uvozili tovrstno blago na območje Evropske unije, dolžni poročati o takšnih dobavah. Pri tem se zahteva skladnost s predpisi in uredbami.

Podjetje RCM d.o.o. se specializira za carinjenje blaga CBAM in deluje kot neposredni ali posredni zastopnik. V primeru, da smo za vas vršili carinjenje blaga kot neposredni zastopnik, vas pozivamo, da sami izpolnite zahteve za poročanje v skladu z zakonodajo.

V kolikor ste nas pooblastili za carinjenje kot posrednega zastopnika, vas obveščamo, da bomo v vašem imenu oddali potrebno poročilo FURS-u. Storitev poročanja vam bomo obračunali v skladu z veljavnim cenikom.

V primeru, da ste CBAM poročilo že oddali – nam to sporočite, da se izognemo dvojnim prijavam. Rok za oddajo poročila za obdobje med 1.10.2023 in 31.12.2023 je 31.1.2024.

 

Za morebitna dodatna vprašanja, pojasnila ali pomoč smo vam na voljo na petra.korosec@rcm.si.

 

Hvala za razumevanje in sodelovanje.

 

Ekipa RCM, d.o.o.

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Sodobni carinsko skladiščni center v OIC Hrpelje v Kozini na površini z več kot 15.000 m².