Asistenca

Novice

»Transport Keeps Us Going«

Promet ima ključno vlogo v boju s COVID-19

»Transport Keeps Us Going«

 

 

CLECAT je skupaj s 33 evropskimi prometnimi organizacijami s sloganom „Transport Keeps Us Going“ izdal skupno deklaracijo in poudaril, da ima promet ključno vlogo v krizi s koronavirusom. Celotno izjavo prilagamo v nadaljevanju.  „Promet in logistika imata v tem kritičnem obdobju odločilno vlogo pri dobavi blaga. Da bi lahko prevoz blaga nemoteno potekal, mora biti zagotovljen prosti pretok blaga med državami članicami in okoliškimi državami. Zato se CLECAT zahvaljuje, da je Evropska komisija državam članicam izdala konkretne smernice o zaščiti pretoka blaga po „zelenih pasovih“ v EU. Upamo, da bodo države članice upoštevale priporočila Komisije za zagotovitev, da se bo blago nemoteno gibalo, kar je v interesu vsakega posameznega državljana EU. Kljub temu mora Komisija še vedno obravnavati nekatera vprašanja, na primer možnost zamude pri plačilu carin in drugih dajatev.

Države članice bi morale podpirati in spodbujati tudi ljudi, ki delajo v prometu, nenazadnje voznike, ki so izpostavljeni težkim okoliščinam, kot smo opazili v zadnjih tednih. Zato pozivamo k večjemu spoštovanju voznikov tovornjakov, saj so nujno potrebni za premagovanje te krize in si zato zaslužijo prepotrebno zaščito in omogočen dostop do ključne infrastrukture, da lahko opravijo svoje delo.

V nujnih primerih ima logistika bistveno vlogo pri zagotavljanju blaga in materiala, ki jih potrebujejo državljani, zdravstvene storitve in podjetja.

 

Na tem mestu vam sporočamo, da ekipe podjetja RCM, d.o.o. nemoteno delujemo 24/7 na mejnem prehodu Gruškovje in Obrežje, prav tako po ustaljenem urniku obratujemo v poslovni enoti Koper. 

!! V duhu družbeno odgovornega ravnanja, vsem slovenskim uvoznikom zaščitnih sredstev nudimo brezplačno carinsko posredovanje!!

 

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU