Asistenca

Novice

12. november 2021

Vse kar morate vedeti o intermodalnih zabojnikih

Vrste intermodalnih zabojnikov

Vse kar morate vedeti o intermodalnih zabojnikih

V prejšnjem prispevki smo za vas pripravili osnovne informacije o univerzalnih standardiziranih intermodalnih zabojmikih.

V prispevku si lahko preberete kakšne velikosti so zabojniki, ki se največ uporabljajo v logističnih verigah. Več o prispevku najdete tukaj.

 

Na splošno obstaja 6 vrst intermodalnih ali ISO zabojnikov:

Suhi tovorni promet

Najpogostejši kontejnerji za splošno rabo prevažajo vse vrste tovora brez posebnih specifikacij. Suhi tovorni zabojniki so nepredušni in nimajo prezračevalnega sistema. Približno 90% zabojnikov po vsem svetu je suhih tovornih zabojnikov (20 ’in 40’).

 

Izolirani zabojniki

Ti delujejo pri reguliranih temperaturah tako, da posode izolirajo od znotraj, da zagotovijo tople in suhe skladiščne prostore, ki jih zahteva blago. Uporabljajo se lahko vse leto, ne glede na podnebje.

 

Odprti zabojniki

Kot že ime pove, ti intermodalni zabojniki nimajo strehe. Zasnovani so za prevoz težkih materialov in velikih strojev, ki ne ustrezajo zaprtemu prostoru.

 

Ravno stojalo

Nekoliko drugačne od plemena, imajo ti zabojniki zložljive stranice. Te stranice je mogoče zložiti, da nastane raven model, podoben stojalu. Brez strehe se večinoma uporabljajo za prevoz visokih/širokih materialov, kot so les, cevi, težki stroji itd.

 

Ohlajeni zabojniki

Te posode, imenovane tudi hladilne posode, delujejo s krmilnikom, ki vzdržuje notranjo temperaturo (od -65 ° C do 40 ° C). Ti intermodalni zabojniki se uporabljajo za pošiljanje pokvarljivih predmetov, kot so zdravila, ribe, meso itd.

 

Rezervoar

Cisterne ali cisterne so sestavljene iz protikorozijskih materialov za prevoz tekočin, prahu itd. Kot njihovega primarnega tovora. V skladu s smernicami mora biti tovrstna posoda polna vsaj 80%, da se prepreči prelivanje tekočin. Ne sme pa biti več kot 95%, zato je možna toplotna širitev.

 

To so le široke kategorije, ki temeljijo na funkciji in zahtevah zabojnika. Vendar pa so pogosto prilagojeni glede na potrebe pošiljanja z združevanjem katere koli od zgoraj navedenih vrst.

Na primer, lahko izolirate tudi suhi tovorni zabojnik.

 

V naslednjem prispevki smo za vas pripravili prednosti uporabe intermodalnih zabojnikov.

Za več informacij vam je na voljo RCM Team na info@rcm.si.

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

Spedicija.hr
Novosti glede poslovanja z Veliko Britanijo po odhodu iz EU